Snabbaste rabarberpajen

 
 
Direkt ifrån landet skördades årets första rabarber som åkte omedelbart  ner i en rabarberpaj. Snabbaste receptet, som också är den godaste, kommer här!
 
Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).
Blanda 3 1/2 dl mjöl, 2 dl socker och 1 tsk bakpulver.
Smält 150 g smör och häll i blandningen.
Tillsätt i ett ägg.
Vispa ihop till en smet/deg.
Tryck ut smeten i form (endast botten ska täckas).
Skala och hacka rabarber och fördela i formen.
Strö över lite socker och ev kanel.
Grädda i mitten av ugnen ca 30min.
 
Lika god att servera varm som kall!
 
Den här gången skippade jag kanel och istället toppade jag pajen med hackad vit choklad och hasselnötter. Önskas något annat i pajen går det bra att byta ut rabarberna, har gjort med röda vinbär en gång - kan rekommendera!
RSS 2.0